Cei mai Celebri Copaci

Cativa copaci celebri :Banyan, baobab,Sangele Dragonului,Jabuticaba,Pennantia baylisiana ,Kauri ,Copacul Boojum

Copacul cu radacini aeriene
Plantat in anul 288 inainte de Hristos, este cel mai batran copac plantat din lume. Copacul Banyan este recunoscut pretutindeni ca fiind copacul cu cu trunchiuri multiple si radacini aeriene, ceea ce il face faimos in toata lumea.

Copacul cu radacini aeriene – Baobab
Boababul are originea in Madagascar. Trunchiul lui retine cantitati enorme de apa, chiar si pana la 120000 litri, astfel ca il face foarte rezistent la secete prelungite. Din acest motiv, el rezista timp indelungat fara ploaie si se dezvolta in mod continuu, fara sa fie afectat in vreun fel de caldurile tropicale.

Copacul Sangele Dragonului
Arborele cu acest nume se gaseste in Arhipelagul Socotra din Oceanul Indian si este cunoscut la nivel mondial din mai multe motive. Are crengi numai spre varf, frunzele sunt ascutite, iar cea mai neobisnuita caracteristica este seva de un rosu aprins, de parca ar fi o lava. Aceasta seva de fapt poarta numele de Sangele Dragonului, este uscata si folosita in medicamente sau ca vopsea, special folosita pentru decorarea viorilor.
Jabuticaba
Acesta este originar din Brazilia si iese in evidenta prin faptul ca fructele lui cresc peste tot pe trunchi. Fructele sale de culoare inchisa se consumata in stare cruda, fie sunt folosite pentru suc sau vin. Si florile din care cresc acestea, sunt la fel de ciudate deoarece au un aspect paros. Acest arbore este de obicei roditor daca se afla in conditii climaterice prielnice, face fructe de cateva ori pe an. In caz contrar, ramane neschimbat de la an la an.
Pennantia baylisiana
Cu un aspect care nu iasa in evidenta prin ceva deosebit acesta este cel mai rar copac intalnit in salbaticie, in prezent existand un singur exemplar de acest gen, in Insulele Trei Regi, de pe coasta de nord a Noii Zeelande. Asadar este bine de stiut ca exista un anumit arbore insa sunt foarte slabe sanse sa-l intalnim vreodata pe undeva.
Kauri
Arborii kauri sunt foarte cunosuti in lume pentru volumul mare de lemn pe care il detin. Acestia pot ajunge pana la 50 de metri inaltime si 15 metri in circumferinta. Un kauri este mai putin inalt decat un sequoia rosu, doar ca acesta nu se ingusteaza spre varf.
Copacul Boojum
Acest copac seamana mai mult a cactus decat a arbore. Trunchiul subtire poate creste in forme diferite deoarece lemnul din interior este foarte moale, iar copacii din aceasta specie pot atinge si 20 de metri inaltime. Aceasta specie se gaseste in special in zonele desertice, au frunze mici, ce acopera si trunchiul, reducand in acest fel pierderile de apa.