Cel mai bun aragaz -top 10

Descoperă top 10 aragaze din 2024, de la modele Beko la Electrolux. Află care e cel mai bun aragaz pentru bucătăria ta, din  ghidul nostru complet .

Unul dintre echipamentele electrocasnice cele mai recunoscute și utile în fiecare bucătărie este aragazul. Indiferent dacă este un model clasic sau modern, aragazul a fost alături de consumatori încă de la inventarea sa în 1826 de către James Sharp. A devenit martorul tăcut al nenumăratelor aventuri culinare ale generațiilor de oameni.

Nume

Evaluare

Verifica Pret

1 din 10

Aragaz Beko FSM65330DAS

Aragaz Beko FSM65330DAS

5.0

2 din 10

Aragaz Electrolux  LKK660200X

Aragaz Electrolux  LKK660200X

4.9

3 din 10

Aragaz Hansa FCMX59221

Aragaz Hansa FCMX59221

4.8

4 din 10

Aragaz Beko FSE62110DX

Aragaz Beko FSE62110DX

4.8

5 din 10

Aragaz Zanussi ZCG612H1WA

4.7

6 din 10

Aragaz Electrolux LKG504000W,

4.6

7 din 10

Aragaz Hansa FCMW582109

4.5

8 din 10

Aragaz Beko FSGT62110DXO

4.4

9 din 10

Aragaz Arctic AGG5611DTTLX

4.4

10 din 10

Aragaz Heinner HFSC-V50BK

4.3

 

 

Toți suntem familiarizați cu aspectul unui aragaz, dar când vine vorba sa alegen cel mai bun aragaz și accesibil din punct de vedere financiar, poate fi dificil. De aceea, ne-am propus să venim în ajutorul celor care examinează ofertele de aragazuri disponibile pe piață pentru a găsi cel mai potrivit aragaz pentru bucătăria lor. În continuare, vă prezentăm detaliile tehnice care trebuie luate în considerare în alegerea unui aragaz bun:

Caracteristici pentru cel mai bun aragaz

Dimensiunea

Atunci când alegeți cel mai bun aragaz pentru dumneavoastră, trebuie să țineți cont de dimensiunea spațiului în care va fi amplasat, precum și de volumul de gătit necesar în familia dumneavoastră. Modelul clasic de aragaz are de obicei 4 arzătoare și vine în două dimensiuni standard: 50 și 60 de centimetri, la care se adaugă 10 centimetri pentru a asigura spațiu de siguranță între aragaz și mobilier.

Aragazurile disponibile pe piață sunt fabricate din două tipuri de materiale: inox și tablă vopsită. Diferența dintre cele două nu constă doar în calitate, ci și în preț. Dacă doriți să achiziționați cel mai bun aragaz, ar trebui să investiți într-un model din inox, deoarece este mai solid, arătos și are o durată de utilizare mai lungă.

Numărul de arzătoare

Modelele de aragaz pot avea 2 sau 4 arzătoare, de diferite dimensiuni. Cele cu 4 arzătoare sunt cele mai populare printre consumatori, deoarece permit gătitul la intensități variate, potrivite pentru toate preferințele:

  1. arzător mic pentru încălzire sau pentru recipiente mici
  2. arzătoare de dimensiuni medii, utilizate cel mai des pentru gătit
  3. arzător mare, cu volum și intensitate mare de căldură

Tipul de cuptor

Componenta cea mai importantă a unui aragaz este cuptorul. Atunci când alegeți dintre multitudinea de modele de cuptoare disponibile, trebuie să vă orientați în funcție de nevoile și cerințele dumneavoastră practice. Cuptoarele pot fi de două tipuri: cu un singur compartiment sau duble, cu două spații separate pentru gătit. De asemenea, cuptoarele pot avea mai multe opțiuni importante, pe care ar trebui să le luați în considerare:

Iluminare interioară pentru a vă oferi o experiență plăcută în timpul gătitului;

Rotisor pentru a putea găti carnea într-un mod mai ușor și eficient;

Timer care vă ajută să monitorizați timpul de gătire fără a fi nevoie să fiți lângă aragaz;

Aprindere electrică pentru a facilita pornirea arzătoarelor fără a folosi o sursă de aprindere externă;

Opțiuni și funcții suplimentare

Alegerea celui mai bun aragaz implică și verificarea opțiunilor și funcțiilor suplimentare disponibile, care pot îmbunătăți utilitatea aragazului

Sistem de siguranță pentru plită și cuptor, util în special în prezența copiilor mici sau pentru a preveni scurgerile accidentale de gaze

Autocurățare prin arderea resturilor alimentare la temperaturi foarte înalte sau prin utilizarea aburului pentru a îndepărta murdăria fără a fi nevoie de substanțe de curățare sau frecare intensă

Control tactil pentru a efectua toate operațiunile direct de pe ecranul de control, fără a fi nevoie de butoane sau alte elemente, oferind astfel un aspect estetic mai plăcut în comparație cu modelele clasice; Gătirea cu infraroșu, care reduce timpul de preîncălzire și păstrează preparatele suculente și pline de savoare

Tehnologie Smart încorporată în cuptorul aragazului, care oferă informații despre funcționarea aragazului prin conexiune Wi-Fi la tableta sau telefonul mobil al proprietarului

Cuptoarele cu convecție, care utilizează ventilatoare pentru a asigura circulația aerului cald în interiorul cuptorului pentru gătirea uniformă a alimentelor

Modele de aragaze a,vând în vedere caracteristicile de bază ale celui mai bun aragaz

Vă prezentăm acum cele patru modele de aragaze disponibile pe piață, împreună cu avantajele și dezavantajele fiecăruia:

Aragaz cu cuptor pe gaz:

Acesta este cel mai popular model de aragaz, deoarece poate funcționa independent de curentul electric și poate fi utilizat în orice colț al lumii. Prin conectarea la electricitate, aragazul cu cuptor pe gaz beneficiază de funcții suplimentare, cum ar fi iluminarea cuptorului, aprinderea electrică sau timerul. Popularitatea sa se datorează prețului mic și fiabilității, oferind în același timp același nivel de siguranță ca și modelele moderne de aragaz.

Aragaz electric cu cuptor electric :

Acest model este alegerea potrivită în zonele în care nu există acces la alimentare cu gaz. Aragazul electric oferă numeroase avantaje, cum ar fi eliminarea stresului legat de achiziționarea și înlocuirea buteliilor de gaz, eliminarea mirosului de gaz în casă și evitarea problemelor tehnice asociate cu gazul. Totuși, punctele sale slabe includ timpul mai îndelungat necesar pentru încălzirea maximă și un preț puțin mai ridicat în comparație cu aragazul cu cuptor pe gaz.

Aragaz mixt cu plită pe gaz și cuptor electric :

 

Acest model de aragaz devine din ce în ce mai popular în rândul consumatorilor, deoarece permite utilizarea atât a curentului electric, cât și a gazului, în funcție de nevoi. Astfel, se elimină inconvenientele generate de întreruperile de curent sau de defecțiunile tehnice în furnizarea gazului.

cel mai bun aragaz
cel mai bun aragaz

Aragaz cu inducție:

Acesta este modelul cu cel mai rapid timp de procesare a alimentelor, având o funcționare extrem de eficientă și un design estetic superioară celorlalte modele. Totuși, punctele slabe includ prețul mai ridicat și necesitatea utilizării unor vase speciale compatibile cu inducția.

În concluzie, atunci când alegeți cel mai bun aragaz, trebuie să luați în considerare modelul potrivit dintre cele patru categorii principale disponibile, în funcție de nevoile și bugetul vostru. Odată ce ați făcut această alegere, detaliile tehnice și de funcționalitate devin secundare, deoarece sunt deja incluse în modelul de bază.

Cu aceste informații relevante, sunteți pregătiți să faceți cea mai inspirată alegere. Cel mai bun aragaz pentru voi este la doar un pas distanță.