Aragaz Profesional

Orice bucatarie de restaurant care se respecta are in dotare un aragaz profesional, aceasta fiind cea mai importanta piesa dintre toate utilajele alimentare profesionale.

Asta pentru ca orice aragaz clasic de 2 sau 4 ochiuri nu ar face fata standardelor gastronomice ridicate care li se impun acestor localuri.

Aragazele profesionale trebuie sa aiba capacitatea de a incalzi usor vase cu volume si sa reziste unui ritm de utilizare aproape neintrerupt.

Majoritatea aragazurilor profesionale au intre 4 si 6 ochiuri (arzatoare) si dispun de cuptoare pe gaz, electrice sau cu convectie.

Datorita nivelului ridicat al igienei impus in bucatariile profesionale, aceste aragaze sunt facute aproape in exlcusivitate din inox. Acest material poate fi curatat mai usor si pastreaza un mediu mai steril decat tabla emailta, fonta si otelul.

Ventilatia din camera in care e amplasat aragazul profesional trebuie sa fie foarte puternica deoarece se va degaja multa caldura in timpul procesului de gatire, mai ales daca sunt folosite mai mult de 2 ochiuri simultan.

In aceste conditii, o hota amplasata deasupra aragazului este mai mult decat necesara. Majoritatea acestor aragaze sunt dotate cu sistem de aprindere automata si cu termostat pentru pastrarea unui nivel constant al temperaturii.

Pretul mediu al acestor utilaje de bucatarie profesionale este destul de mare comparativ cu cel al aragazelor normale, de aceea nu putini se orienteaza catre oferte second hand.

Cu toate acestea, investitia intr-un aragaz profesional se amortizeaza repede intr-un restaurant de succes, mai ales tinand cont de faptul ca durata de viata a unui astfel de produs este indelungata.